Wonen in een groene wijk

Wensen opdrachtgever:

  • Tuin met veel gras (en maairobot)
  • Inpassen luxe veranda en berging
  • Borders met grote groepen planten
  • Verlichting
  • Extra parkeermogelijkheid caravan op oprit
  • Terrassen van keramische tegels
  • Hemelwaterafvoer door infiltratie en naar wadi

Groene wijk

Een vrijstaande nieuwbouwwoning in een groene wijk. Er wordt gebruik gemaakt van bestaand groen wat direct al zorgt voor een goede woonkwaliteit. Daarnaast zijn er wadi’s en wordt er geen enkele regendruppel afgevoerd via het riool. Ook is de wijk volledig gasloos. De elektriciteit wordt opgewekt in een eigen zonnepanelenpark aan de rand van de wijk en eventueel eigen panelen. Het park en de percelen worden afgebakend met mooie groene hagen. Schuttingen zijn in deze wijk niet toegestaan.

Ontwerp

Een strakke tuin met twee soorten straatwerk. Een eenvoudige betonsteen met het formaat 20×30 cm. in de kleur antraciet voor het oprit en paden in combinatie met een keramische tegel van Red Sun, de tegel ‘Bergen’ met het formaat 40x80x3 cm. voor de terrassen en de entree. De plaats voor de exclusieve berging en veranda is in samenspraak met de opdrachtgever bepaald waarbij rekening is gehouden met de verplichte 3 meter vrije ruimte aan de achterzijde van het perceel. Het hemelwater wordt via infiltratiekratten afgevoerd naar 1 van de vele wadi’s in deze wijk.

Berging en veranda

In deze tuin is door Brandola Exclusieve Houtbouw uit Lunteren een luxe veranda en berging geplaatst. De berging is geïsoleerd en de veranda is voorzien van glazen schuifwanden. Het geheel is in twee kleuren afgewerkt.

Beplanting

De borders zijn beplant met grote groepen planten. Een haag van Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is op de erfscheiding met de buren geplaatst. Rondom het perceel worden door de projectontwikkelaar beukenhagen geplaatst.

Gazon

Het gazon wordt door een robot gemaaid. Hiervoor is een plek voor het basisstation gecreëerd met daarbij een stroomvoorziening. Het gazon is rondom opgesloten met betonbanden en voorzien van een beregeningssysteem.

Verlichting

Om ook in de avonduren te kunnen genieten van de tuin is er verlichting aangebracht met het systeem van In Lite. Het betreft zwakstroom LED verlichting die door een transformator met lichtsensor en tijdklok automatisch wordt in- en uitgeschakeld.