Aanleg

Wilt u van uw tuin een groene oase maken? Maar dan wel één die makkelijk te onderhouden is? Wij helpen u graag met adviezen en tips, met een schets of een volledig ontwerp maar ook met de aanleg. Materiaalkeuze is sterk afhankelijk van de mogelijkheden in het ontwerp maar natuurlijk ook van de smaak van de opdrachtgever.

Modeltuin

We doen een voorstel maar adviseren de opdrachtgever ook deze keus in de praktijk te bekijken. We kunnen daarvoor materiaalvoorbeelden laten zien maar het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan de modeltuin van onze leverancier Weulen Kranenbarg in Vorden. Deze modeltuin is 7 dagen per week, 24 uur per dag te bezoeken en toont niet alleen bestratingsmaterialen maar ook tuinhout, natuursteen, verlichting etcetera. Ook vind u op hun site een webshop met daarop heel veel materialen met de meest actuele prijzen.

Bestrating

De bestrating is in vrijwel alle gevallen een wezenlijk onderdeel van de tuin. De mogelijkheden en de verschillende bestratingsmaterialen zijn talloos, maar een passende keuze bij het ontwerp en een juiste verwerking van deze materialen zijn daarom zeer belangrijk. Door kennis en ervaring, de juiste gereedschappen en machines wordt door Kramer & Molenveld met al deze materialen een stukje vakwerk geleverd.

Invoegen straatwerk

Nu het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen steeds meer aan banden wordt gelegd is het goed eens na te denken over het invoegen van de sierbestrating. Onkruidgroei en verontreiniging van het straatwerk door mieren behoren dan tot het verleden.

Natuursteen

Natuursteen is tegenwoordig in de tuin niet alleen meer toepasbaar als grind en split voor een halfverharding of als keien in schanskorven. Door de betere betaalbaarheid zijn ook natuurstenen ornamenten en straatwerk momenteel een trend. Laat u echter wel goed voorlichten over de voor- en nadelen van de verschillende steensoorten.

Tuinhout

Extra bergruimte, een overdekt terras of een nieuwe schutting, ook voor het leveren en plaatsen hiervan bent u bij ons aan het goede adres. Voor een uitgebreide keuze kunt u bij ons de nodige brochures krijgen maar ook het leveren van maatwerk behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Vele vormen van op maat gemaakte houtconstructies hebben onze werkplaats inmiddels verlaten. Van geïmpregneerd vuren, douglas, eikenhout maar ook van hardhout zoals Bankirai en Angelim Vermelho.

Landhekken en klappoorten

Inmiddels hebben we ons ook gespecialiseerd in het maken van diverse modellen houten landhekken en (klap-)poorten.
De robuuste hekken worden met de hand gemaakt in onze werkplaats en zijn op maat te verkrijgen in verschillende houtsoorten.

Metalen

Ook het gebruik van metalen zoals gegalvaniseerd staal, aluminium en RVS in de tuin is tegenwoordig een trend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schanskorven. Doordat het assortiment achterblijft bij de vraag bedenkt en ontwikkelt Kramer & Molenveld zelf producten zoals bijvoorbeeld rvs-watervallen en wateruitlopen.

Composiet

Met het oog op het millieu en duurzaamheid wordt inmiddels i.p.v. hardhout ook steeds vaker gekozen voor composietmaterialen zoals Tablazz, Techwood en Decodeck.

Vraag dus ook hiervoor gerust naar voorbeelden.

Water

In de afgelopen jaren werd de vraag naar de aanleg van waterelementen in de tuin steeds groter. Dit met name door de combinatie van “leven” in de tuin zonder het directe gevaar voor de kinderen en het onderhoud van een traditionele vijver. De keus in waterelementen is hierdoor enorm gegroeid maar ook hiervoor geldt, een juiste keuze en verwerking van de materialen is een ‘must’. Fraaie waterelementen worden bijvoorbeeld geleverd door Creastone. Meer informatie.

Het bovenstaande betekent natuurlijk niet dat een vijver tegenwoordig niet meer tot de mogelijkheden behoort!

Kunstgras

Omdat de vraag naar kunstgras steeds groter wordt maar er enorme kwaliteitsverschillen bestaan op dat gebied is hoveniersbedrijf Kramer & Molenveld op zoek gegaan naar een kwalitatief hoogwaardig product en heeft deze gevonden in het concept Royal Grass van Ten Cate, wereldmarktleider op het gebied van kunstgras en gebaseerd op de technologie en kwaliteit van kunstgrassportvelden. Vanaf 1 januari 2008 is Kramer & Molenveld dan ook al uitvoerder voor Vario Kunstgras uit Lichtenvoorde, de exclusieve dealer van Royal Grass.

Beregening

Door de gunstige ontwikkeling van de prijzen wordt een beregeningsinstallatie voor steeds meer tuinliefhebbers een interessante optie. Zeker in deze drukke tijden wil men de tuin in topconditie houden zonder hier al te veel tijd aan te besteden. Door aan de hand van een doordacht beregeningsplan de juiste sproeiers en leidingen te installeren is de tijd van het gesleep met slangen, verbrande gazons en verdroogde borders voorbij.

Verlichting

Licht is onmisbaar, binnen maar ook buiten. Wilt u ook meer van uw tuin of terras genieten door middel van licht? In-lite biedt u toonaangevende (LED) buitenverlichting gebaseerd op laagspanning, 12 Volt. Het systeem is daarmee absoluut veilig en eenvoudig te installeren en onderhouden. Ideeën opdoen?

 

Plantenbakken

Om jarenlang plezier te hebben van uw plantenbakken in de tuin is het raadzaam goed te kijken naar de kwaliteit. Er is een enorm assortiment bloembakken te koop maar een groot aantal bloembakken blijken al na 1 winter niet vorstbestendig te zijn. Kramer & Molenveld adviseert in de meeste gevallen om voor plantenbakken van Adezz te kiezen. Een uitgebreid assortiment bloembakken van hoge kwaliteit. Leverbaar in vele kleuren (eventueel in uw voorkeurs-RAL-nummer en maatwerk) en van diverse materialen zoals polyester, aluminium, RVS, cortenstaal, polymeerbeton en hout. Adezz levert ook kant en klare vijverbakken, vijvermuren, watertafels etc. Inspiratie opdoen?

Klimaatverandering

Gevolgen klimaatverandering

De effecten van klimaatverandering zijn ook in Nederland te merken. Er vallen steeds vaker hevige regenbuien die hinder, wateroverlast en schade aan tuinen en gebouwen veroorzaken. De klimaatverandering zorgt ook steeds vaker voor warmere zomers en langdurige droogte. In dorpen en steden zijn de gevolgen van de klimaatverandering voelbaar, het hitte-eilandeffect of urban heat island effect (UHI). Op warme dagen is het dan in bebouwd gebied enkele graden warmer dan in landelijk gebied. Tijd dus voor watermanagement en een klimaatbestendige tuin die de nare gevolgen van wateroverlast, hitte en droogte voorkomt! En wist je dat je met een goede waterhuishouding in de tuin ook een positieve bijdrage levert aan de biodiversiteit?

Met de producten van ACO EasyGarden kunnen we je helpen met functionele, duurzame en esthetische oplossingen voor het watermanagement in je tuin! Met deze oplossingen kun je regenwater vasthouden in je tuin of afvoeren.

Regenwater afkoppelen

Om het gemeenteriool minder te belasten, verplichten steeds meer gemeenten hun inwoners om zelf zorgen voor het opvangen van regenwater. Burgers en bedrijven moeten daarom investeren in een oplossing op eigen terrein: hemelwater infiltreren of opvangen en hergebruiken.

Regenwater kun je tegenwoordig ondergronds opvangen waarna het in tijden van droogte weer langzaam aan de omgeving wordt afgegeven. Hierdoor is er minder wateroverlast tijdens hevige regenbuien, heb je in tijden van droogte een groenere tuin die verkoeling biedt en die aantrekkelijker is voor vogels, vlinders, bijen, enz. Maar ook kun je het regenwater duurzaam hergebruiken. Bijvoorbeeld voor het sproeien van je tuin of het wassen van de ramen. Hierdoor voorkom je verspilling van kostbaar drinkwater.

Wil jij een klimaatbestendige tuin?

Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op https://www.aco-easygarden.nl/