Uitzicht op groen vanuit de kelderverdieping

Door het ontwerp van dit kantoorgebouw is er ook daglicht in de kelderverdieping. Om het uitzicht vanuit de verblijfsruimtes van deze kelderverdieping te verfraaien zijn door Kramer & Molenveld bloembakken ontworpen en voor de ramen aangebracht op de keerwand.  Om lekkages door boorgaten in de keerwand te voorkomen zijn de bakken opgehangen aan RVS-staalkabels.

Samenwerking met Potmaat BV

De bakken zijn gemaakt van 4 mm. aluminium. Ze hebben een afmeting van 200x60x60 cm. waarbij één zijde onder een gelijke schuine hoek is aangebracht als de keerwand rond het gebouw. Het eigen gewicht van de bak is slechts 53 kg. De afwerking van de bakken is een poedercoating in de kleur RAL 7021 (i.v.m. de kleuren van het gebouw). Door het aanbrengen van overlooppijpjes in de bodem van de bakken zal er een laagje water onderin blijven staan. Een teveel aan water zal automatisch overlopen.

Onderhoud

Door de plaats van de bakken zal regenwater dat direct in de bakken valt onvoldoende zijn voor de beplanting. Door echter ook het regenwater dat boven de bakken op de keerwand valt in de bakken te leiden zal de noodzaak tot extra water geven tot een minimum beperkt worden. Daarnaast voorkomt de afdekking met antiworteldoek en basaltsplit niet alleen uitdroging maar ook onkruidgroei in de bakken die voor onderhoud lastig te bereiken zijn.