Totale metamorfose

Na aankoop van deze vrijstaande woning hebben de bewoners ervoor gekozen de tuin een totale metamorfose te geven om deze volledig naar eigen smaak in te richten.

Ontwerp

Het ontwerp van de tuin is samengesteld aan de hand van de wensen van de opdrachtgever. Berging, poort, split, bestratings- en overige materialen hebben ze zelf bij de leverancier uitgezocht en zijn door ons verwerkt in het voorstel.

Bestrating

Voor de bestrating zijn twee verschillende materialen gebruikt, voor het oprit de MBI Geoklinker Plus 21×10,5×21 cm. in de kleur Verona en voor de terrassen de MBI Geoceramica tegel 60x60x4 cm. in de kleur Ambiente Tabacco, beide mooi passend bij de gevels van de woning.

Berging met luifel

Als berging is gekozen voor het model Sienna van Trendhout met luifel geheel uitgevoerd in Douglas-hout. De buitenwanden zijn van potdekselplanken in een grijze kleur en de binnenwanden van onbehandelde sponningplanken. Ook de staanders, de deur en het constructiehout zijn onbehandeld.

Afscheidingen

De afscheidingen worden gevormd door een haag van rode beuken (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’ enerzijds en aan de andere zijde een klimop-haag, gemaakt van Bankirai palen van 8×8 cm. met gegalvaniseerde draadpanelen. Op de doorgang naar de achtertuin is een sierhek met poort geplaatst.

Verhoogde borders en split

De verhoogde borders, die in het voorjaar als zgn. prairieborders beplant zullen worden, zijn gemaakt met Linia Excellence blokken van 15x15x60 cm. in de kleur zwart. Om het onderhoud verder te vereenvoudigen zijn deze voor een groot deel omgeven door Japans Split op Ecco 30 gravelplaten Double Grey van 160×120 cm.

Verlichting

Voor de verlichting van de tuin is gebruik gemaakt van laagspanning LED-lampen van In-lite, te weten o.a. de Spot Scope en de Integrated Nero lampen. Deze worden automatisch aangestuurd door een In-lite Hub 50 Watt transformator met lichtsensor en timer.