Tegels eruit, groen erin!

Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving: tegel eruit, groen erin! Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar ze zijn bijvoorbeeld ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

  • Minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel  overbelast.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer groen in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is ook beter voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Ontwerp

Als opsluiting rond het Japanse Split is gebruikt gemaakt van tuinrandstroken van cortenstaal. Om het split goed beloopbaar te maken is dit aangebracht op zgn. honingraatplaten. Voor de ontwerptekening klik hier.

Prairieborders

Om het onderhoud te beperken is de tuin voornamelijk beplant met bodembedekkende planten. Daarnaast zijn een drietal prairiebordertjes aangebracht met een met een uitbundig bloeiende plantenmix die alleen jaarlijks afgeknipt dient te worden. De drie boompjes zullen in de toekomst wat schaduw geven op de voorgevel.