Straatwerk bij grachtappartementen

Een, aan de gracht van Groenlo gelegen, pand is onlangs gerenoveerd en verbouwd tot een aantal bijzondere en luxe appartementen met een mooi uitzicht over de gracht en de brug ‘Nieuwe Lievelderpoort’. Om geen afbreuk te doen aan het karakter van het pand is het straatwerk van de terrassen en de op eigen terrein gelegen parkeerplaatsen voorzien van klassieke gebakken waalformaat stenen.

‘Zwevende’ bestrating

De terrassen tegen het gebouw zijn voorzien van tegels van 100×100 cm. en ingevoegd met een voegmortel. Om de hoogteverschillen op te vangen en een ‘zwevend’ effect te krijgen is hier de opsluiting niet rondom het straatwerk aangebracht maar eronder waarbij de tegels met 5 cm. oversteek zijn verlijmd op de opsluitbanden. Dit geeft ook een fraaier aanzien aan de treden.

Hemelwaterafvoer

Ondanks de nabije ligging is het niet toegestaan het hemelwater afkomstig van het straatwerk af te voeren naar de gracht. Hiervoor zijn infiltratiekratten aangebracht met een overstort naar de gemeentelijke HWA in de straat. Door het sterk aflopende terrein (ruim 80 cm.) nog een hele uitdaging.