Moderne voortuin

Deze, wat verouderde, voortuin hebben we in oktober 2018 gemoderniseerd. Zo is met een tweetal treden het hoogteverschil tussen de straat en de voordeur opgelost en is de vormgeving van de tuin aangepast aan de woning. Op verzoek van de opdrachtgever is het benodigde onderhoud aan de tuin beperkt. Zo is er gebruik gemaakt van basaltsplit en zijn er slechts 4 kleine plantvakken aangebracht.

Hemelwaterafvoer

Bij deze woning was er rondom nog geen hemelwaterafvoerleiding aanwezig en werd het regenwater vanuit de regenpijp geloosd op een overloopput. Deze verouderde put is verwijderd en hiervoor is de regenpijp aangesloten op een infiltratieleiding met een overstortputje aan de straat. Om verstopping te voorkomen is de regenpijp voorzien van een zogenaamde bladvanger.

Straatwerk

Als verharding zijn Oud Hollandse tegels van Schellevis gebruikt met een formaat van 100x100x5 cm. in de kleur Carbon. Deze zijn ingevoegd met Varistone LM-aqua voegmortel. Voor de treden zijn deze met een oversteek van 5 cm. verlijmd op betonbanden 10x20x100 cm.