Landelijke tuin onder monumentale beuk

In het ontwerp is met name gekeken naar het type woning (Boerderij-stijl) en de aanwezige zichtlijnen vanuit de woning, vanaf het terras ervoor en vanaf de diverse entrees van de tuin. Deze zichtlijnen zijn geaccentueerd waarbij de aanwezige put als middelpunt van de tuin wordt benadrukt.

Monumentale beuk

Opvallend in de tuin is naast de put de aanwezige monumentale beuk. Er zal vrijwel geen beplanting en/of gras onder deze beuk groeien. Dit is opgelost door hier een vlonder aan te brengen rondom de stam. Op deze wijze is hier een mooi schaduwterras gecreëerd. Door een aantal naar boven gerichte lampen die in deze vlonder zijn gemonteerd wordt de onderzijde van het bladerdek verlicht hetgeen een bijzonder fraai aanzicht aan de boom geeft tijdens de avonduren.

Terrassen

Voor de woning bevindt zich een mooi ruim terras. De zandbak die hiernaast is aangebracht is afgedekt met een vlonder. Als de zandbak is gesloten geeft het vlonder nog wat extra ruimte aan het terras.

Een tweede vlonderterras is aanwezig als eindpunt van de zichtlijn vanuit de keuken.

Afscheiding

De tuin wordt passend bij een boerderijtuin, omsloten door een beukenhaag.

Om de entree naar de woning te verfraaien is een eikenhouten poort  geplaatst aan het begin van het pad naar de voordeur.

Aan het einde van de ‘paden’ richting de put zijn openingen in de hagen aangebracht door een boog in de haag aan brengen en deze weer te sluiten met een gaasscherm zodat er aan het einde van de zichtlijnen een doorkijk ontstaat die de tuin iets ruimtelijker maakt en tevens zicht geeft op het landschap rond de woning

Beplanting

Passend bij het ontwerp en om het onderhoud te beperken is het aantal soorten planten erg beperkt en eenvoudig gelaten. Er is vooral gebruik gemaakt van grote groepen bodembedekkers die ook in de winter groen zijn. Dit laatste om de tuin ook in de winter een fraai aanzicht te geven. De gebruikte bodembedekkers zullen na het dichtgroeien (1 a 2 jaar) het onderhoud aan de tuin enorm beperken.

Boerenerfplanten als Hortensia’s, Skimmia’s, sierperen en leibomen zorgen voor hoogte en extra bloei.