Doorlopende voor- en achtertuin

Wensen opdrachtgever:

  • Renovatie van zowel voor- als achtertuin
  • Gazon verwijderen
  • Nieuwe eenvoudig te onderhouden tegels
  • Dichte afscheidingen gelijk aan bestaande deel
  • Weinig onderhoud aan de borders
  • Overdekt terras

Ontwerp

Ten behoeve van de eenheid in het ontwerp zijn zowel de gebruikte materialen alsook de indeling overal gelijk. Zo ontstaat er een tuin die van de voorzijde van de woning lijkt door te lopen naar de achterzijde. Ook de borders zijn nagenoeg gelijk waarbij ze in de achtertuin alleen wat zijn verhoogd met behulp van antracietkleurige Linia-excellent blokken van 15x15x60 cm.

(Half-)verharding

Voor de verharding zijn onderhoudsarme Soft Comfort-tegels van Excluton gebruikt met een formaat van 60×60 cm. in de kleur Grezzo.

Bijpassend is gekozen voor grijze Ardennersplit tussen de staptegels en rond de schuur.

Overdekt terras

Om een overdekt terras te creëren is gebruik gemaakt van een buitenverblijf van Lugarde. Een robuuste overkapping met het formaat van 613×336,5 cm. welke is ingekort tot een passend formaat tussen erfgrens en bestaande schuur.

De wanden van de overkapping zijn, net als de bestaande afscheiding, gemaakt van rabatdelen.

Borders

Een taxushaagje, twee wintergroene en twee bolvormige boompjes vormen samen met viertal borders met voornamelijk groenblijvende planten voor een mooi aanzicht van de tuin in zowel de zomer alsook in de winter. Bij de beplantingskeuze is uiteraard rekening gehouden met de voorkeur van de opdrachtgever.