Blokhagen

Ongeveer 25 jaar nadat we deze tuin voor het eerst hebben aangelegd hebben we deze tuin nu gerenoveerd. Ditmaal is niet de bloei van de beplanting als uitgangspunt genomen maar meer de bladkleur en de vormgeving van de tuin. Als basis is gekozen voor wintergroene blokhagen in twee contrasterende kleuren. Het donkergroene blad van de Prunus laurocerasus ‘Van Nes’ en het opvallende lichtgroene blad van de Lonicera nitida ‘Maigruen’.

Voor de vormgeving van de tuin is gekeken naar de symmetrische voorgevel van de (dubbele) woning met aan weerszijden een oprit en het uitzicht naar de vrije omgeving van het buitengebied. Het aanbrengen van een groot aantal paden door de tuin beperkt het onderhoud niet alleen maar maakt het ook makkelijker.

Door de grote blokhagen en het donkere basaltsplit zullen de uitbundig wit bloeiende hortensia’s in de onderbeplanting van Liriope muscari ‘Ingwersen’ dadelijk extra opvallen. De sierperen die als laanbomen langs het oprit zijn geplant bloeien al vroeg in het voorjaar. De zuilbeuken in de voortuin versterken de zichtlijn vanuit de woning.