Achtertuin met uitzicht

Wensen opdrachtgever:

  • Uitzicht op de groene achtergrond vrij laten
  • Overdekt terras en nieuwe berging
  • De Geoceramica 60x60x4 cm. Concreet Flower Deco voor de terrassen
  • Hergebruik aanwezige klinkers voor verharding buiten het zicht
  • Vaste bankjes
  • Poortjes aanbrengen i.v.m. de hond
  • Hemelwater afvoeren naar de sloot achter het perceel

Ontwerp

De basis voor het ontwerp was het plaatsen van een nieuwe buitenverblijf die de aanwezige oude schuurtjes moest vervangen maar die niet het vrije uitzicht mocht belemmeren. Gekozen is daarom voor het Hillhout Premium buitenverblijf van 549×310 cm. van Douglas-hout met een industriële glaswand en zwarte accenten. Om de ruimte wat intiemer te houden zijn twee afzonderlijke terrassen aangebracht van Geoceramica 60x60x4 cm. tegels met Concreet Flower decoratie en ingevoegd met Varistone LM Aqua voegmiddel in de kleur steengrijs.

De terrassen worden gescheiden door verhoogde borders van zwarte Linia Excellent blokken van 15x15x60 cm. Om de twee terrassen wat te accentueren is rondom de tegels straatwerk aangebracht van Excluton 60Plus Soft Comfort 20x30x4 cm. in de kleur Nero. Voor het straatwerk in en achter de berging zijn de reeds aanwezige klinkers hergebruikt.

Uitzicht

Omdat deze achtertuin gelegen is aan de rand van het dorp biedt deze een fraai uitzicht over het groene landschap van het buitengebied. Door de industriële glaswand in het buitenverblijf blijft dit uitzicht ook vanuit de woning gehandhaafd. Om verder geen afbreuk te doen aan dit uitzicht is er voor gekozen de meegeleverde dwarsroedes achterwege te laten.

Bankjes en poortjes

Om eenheid in de tuin te creëren zijn ook de zelfgemaakte bankjes en poortjes gemaakt van Douglas hout en komen bij de poortjes de zwarte accenten terug in de vorm van het rustieke hang- en sluitwerk.

Hemelwaterafvoer

Om te voorkomen dat alle hemelwater onder het buitenverblijf zou lopen is er een Aco Slimline goot aangebracht met blanke aluminium roosters die het water via een PVC buis af voert naar de achter het perceel gelegen sloot.

Ook hemelwater van het buitenverblijf wordt naar deze sloot afgevoerd.