Strak en symmetrisch

Nieuwe bewoners hebben vaak andere wensen ten aanzien van de tuin. Dit betekent niet automatisch dat de gehele tuin op de schop moet. Zo is hier de tuin gerenoveerd met behoud van enkele bepalende elementen uit de bestaande tuin van de vorige bewoners. Uitgangspunten bij het ontwerp waren onderhoudsarm, eenvoud, strak en symmetrie.

Zo zijn de bestaande haag en de aanwezige bomen in de voortuin omgeven door nieuwe groenblijvende blokhagen van taxus en een viertal kleine plantvakken gecreëerd die zorgen voor opvallende bloemen gedurende een groot deel van het jaar. Een laag basaltsplit zorgt voor de beperking van het onderhoud. Indirecte verlichting van de gevel en de bomen zorgen voor een mooi aanzicht gedurende de donkere avonden.

Ditzelfde concept is ook in de achtertuin toegepast. Blokhagen van taxus rond de trompetbomen versterken de zichtlijn vanuit de woning en vanaf het terras. Een tweetal extra trompetbomen zijn geplant om deze lijn te verlengen. De bloeiende beplanting staat hier aan weerszijden van de tuin en zullen het zicht op de muur en de schutting beperken. De indirecte verlichting van de bomen geven de tuin ’s avonds een mooie aanblik.